Groene kaart

 

Zodra u een autoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een groene kaart. Deze kaart bewijst dat uw voertuig is verzekerd. Het is dus verstandig de groene kaart altijd bij u te hebben. De groene kaart voorziet u van informatie over uw verzekering. In bepaalde landen is het zelfs verplicht de groene kaart bij u te hebben.

Informatie op de groene kaart

De groene kaart geeft niet alleen aan dat uw voertuig is verzekerd. Er zijn ook belangrijke nummers op vermeld, zoals het kaartnummer. Het groene kaart nummer wordt gebruikt bij het invullen van het Europees schadeformulier. Daarnaast vindt u op de groene kaart informatie over uw verzekeraar, hulpdiensten, uw verzekering en uw voertuig. Ook kunt u op de groene kaart lezen in welke landen u bent verzekerd en tot wanneer de kaart geldig is. .

Groene kaart verplicht meenemen of niet?

In de meeste Europese landen, zoals Nederland, is het niet verplicht uw groene kaart bij u te hebben. Wordt u gecontroleerd wordt door de politie? Dan kunnen zij aan de hand van uw kenteken al zien of u bent verzekerd. Toch kan het meenemen van de groene kaart erg handig zijn. Wanneer u bij schade het Europees schadeformulier invult, heeft u bijvoorbeeld het nummer op de groene kaart nodig. Ook kunt u zo gemakkelijk contact opnemen met hulpdiensten. In de volgende landen is het verplicht de groene kaart mee te nemen: Albanië, België, Bosnië (en Herzegovina), Iran, Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, republiek Servië, Tunesië, Turkije, voormalig Macedonië en Wit-Rusland. .

Geldigheid van de groene kaart

De groene kaart is maar één jaar geldig. Gaat u naar een vakantieland waar de groene kaart verplicht is? Zorg er dan voor dat u een geldige groene kaart bij u heeft. Als u uw verzekering na een jaar voortzet bij dezelfde maatschappij, dan sturen zij u een nieuwe groene kaart toe. Raakt u uw groene kaart kwijt? Dan kunt u een nieuwe opvragen bij uw verzekeraar.

Waar vind ik de groene kaart?

Wanneer uw verzekering bij Verzekeruzelf.nl is geaccepteerd ontvangt u de groene kaart per e-mail. U kunt deze ook altijd terugvinden in uw Digitaal Dossier .

digitaal dossier