Verzekeringsagent

Het afsluiten van een verzekering kan vele vragen bij u oproepen. Weet u bijvoorbeeld welke dekking het beste bij uw situatie past? Als u dit lastig vindt, kunt u een verzekeringsagent om hulp vragen. Maar wat is een verzekeringsagent eigenlijk en wat doet hij precies?

Wat is een verzekeringsagent?

Een verzekeringsagent is een gebonden tussenpersoon. Dit betekent dat hij voor één verzekeringsmaatschappij werkt. Hij biedt dan ook alleen de verzekeringen van die ene maatschappij aan. Een verzekeringsagent kan u helpen bij het kiezen van de juiste verzekering. Maar wat doet een verzekeringsagent nog meer? 

Wat doet een verzekeringsagent?

Een verzekeringsagent werkt voor één verzekeringsmaatschappij. Het voordeel hiervan is dat hij precies weet wat voor soort verzekeringen deze verzekeraar aanbiedt. De verzekeringsagent noteert uw vragen en wensen en gaat hiermee naar de verzekeringsmaatschappij. Zo vindt de hij de verzekering die u nodig heeft. Hij kijkt goed welke verzekering het beste bij uw situatie past. Deze informatie bespreekt hij vervolgens met u. Maar een verzekeringsagent helpt u niet alleen bij het afsluiten van een verzekering. Hij geeft u ook advies en helpt u verder wanneer u schade heeft.

Andere benamingen voor verzekeringsagent

Zoekt u informatie over verzekeringsagenten? Dan komt u andere termen tegen die hetzelfde betekenen. Een verzekeringsagent wordt soms ook een tussenpersoon genoemd, een intermediair of een financieel adviseur. Dit kan verwarrend zijn, maar de termen komen op hetzelfde neer: iemand die u helpt met het afsluiten van een verzekering. 

Wat is het verschil tussen een verzekeringsagent en een verzekeringsmakelaar?

Een verzekeringsagent werkt niet zelfstandig. Hij is in loondienst van één grotere verzekeringsmaatschappij. Een verzekeringsmakelaar werkt zelfstandig en is onafhankelijk. Hij kan u uit verschillende verzekeraars laten kiezen.