WA Volledig Casco

Bent u op zoek naar een verzekering voor uw auto? Dan kunt u kiezen uit meerdere dekkingen. Zodra de auto op uw naam staat, is het wettelijk verplicht uw voertuig minimaal WA te verzekeren. Maar u kunt ook kiezen voor een hogere dekking, bijvoorbeeld WA Volledig Casco. Wat houdt deze dekking precies in en waarvoor bent u dan verzekerd?

Wat is een WA Volledig Casco dekking?

Een WA volledig Casco dekking is de meest uitgebreide verzekeringsdekking voor uw auto. Als u uw voertuig verzekert, heeft u de keuze uit drie dekkingen: WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco. WA is de verplichte basisdekking. Hiermee bent u alleen verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Met een WA Beperkt Casco dekking bent u iets uitgebreider verzekerd, bijvoorbeeld voor ruitschade en diefstal. Wilt u ook verzekerd zijn voor schade aan uw eigen auto? Dan heeft u een Volledig Casco dekking nodig.

Wat is er verzekerd bij een WA Volledig Casco dekking?

Als u een WA Volledig Casco dekking afsluit voor uw voertuig, bent u verzekerd voor:

  • Schade die u veroorzaakt bij anderen
  • Diefstal
  • Brandschade
  • Aanrijding met een dier
  • Ruitschade
  • Schade door eigen schuld

Wanneer kies ik voor Volledig Casco?

Het kan zijn dat u niet goed weet welke dekking u moet kiezen. Is uw auto jonger dan 5 jaar? Dan kiest de meerderheid voor een Volledig Casco dekking. Hiermee is schade aan uw auto ook standaard meeverzekerd. Sluit direct uw nieuwe autoverzekering af.

Hoeveel kost een WA Volledig Casco dekking?

Bent u benieuwd hoeveel een Volledig Casco dekking kost? Dan kunt u eenvoudig zelf uw premie berekenen op de website van Verzekeruzelf.nl. U ziet dan ook snel het verschil in kosten met bijvoorbeeld een Beperkt Casco dekking. Een WA Volledig Casco dekking is normaal gesproken prijziger dan WA Beperkt Casco of alleen WA. Dat komt omdat u met de Volledig Casco dekking een uitgebreidere dekking heeft.

WA Volledig Casco of All Risk?

Als u autoverzekeringen vergelijkt bij verschillende verzekeraars, komt u waarschijnlijk ook de term “All Risk” tegen. De termen WA Volledig Casco en All Risk worden vaak door elkaar gebruikt. Dit kan verwarrend zijn, maar een All Risk dekking is precies hetzelfde als een Volledig Casco dekking. De ene verzekeringsmaatschappij gebruikt alleen de term Volledig Casco, en de andere All Risk.