Veelgestelde vragen: Auto

 • Autoverzekering omzetten naar nieuwe of andere auto

  Wilt u uw autoverzekering omzetten naar een nieuwe of andere auto? Dat kan! U hoeft hiervoor uw huidige verzekering niet op te zeggen, maar u wijzigt deze eenvoudig in uw digitaal dossier. Zo loopt uw huidige verzekering door en blijft u schadevrije jaren opbouwen.

  Wilt u uw verzekering wijzigen in uw digitaal dossier? Dit kan als volgt:

 • Wanneer u een kenteken overschrijft op uw naam, moet u de auto verzekeren. De dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht in Nederland. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen. 

  Wilt u ook schade aan uw eigen auto verzekeren? Dan kunt u kiezen voor de uitgebreidere dekking Beperkt Casco of Volledig Casco. Dit is niet verplicht. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende dekkingen zoals schadeverzekering voor inzittenden, rechtsbijstand en pechhulp.

 • Wanneer u een kenteken overschrijft op uw naam, moet u de auto verzekeren. De dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen. 

  Wilt u ook schade aan uw eigen auto verzekeren? Dan kunt u kiezen voor de uitgebreidere dekking Beperkt Casco of Volledig Casco. Dit is niet verplicht. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende dekkingen zoals de Schadeverzekering voor Inzittenden, Rechtsbijstand en Pechhulp.

 • Welke autoverzekering u het beste kunt kiezen hangt af van de auto die u wilt verzekeren. Bij Verzekeruzelf.nl bieden we naast de standaard autoverzekering ook een verzekering voor een tweede gezinsauto.

 • Als u nog niet in het bezit bent van een rijbewijs kunt u al wel een auto op uw naam verzekeren. U mag dan uiteraard nog niet in de auto rijden.
 • Gaat u voor het eerst een auto verzekeren en heeft u nog geen schadevrije jaren opgebouwd? Geen probleem. Ook zonder schadevrije jaren kunt u uw auto gewoon bij ons verzekeren.
 • Een auto die (nog) geen kenteken heeft kunt u nog niet verzekeren bij Verzekeruzelf.nl. U kunt wel alvast de premie berekenen voor deze auto.
 • Voor het berekenen van de premie van een autoverzekering wordt er gekeken naar verschillende factoren. Wat u precies betaalt en welke verzekering dus voor u het goedkoopst is verschilt per verzekering en verzekeraar.
 • Is uw voertuig geschorst geweest en daarom langere tijd onverzekerd? Dan geeft u dit aan bij de aanvraag. Is uw voertuig niet geschorst geweest en toch langere tijd onverzekerd? Dan kunt u helaas geen verzekering bij ons aanvragen.
 • Het eigen risico is het bedrag van dat u zelf betaalt bij een schade. Hoe hoog het eigen risico is verschilt per autoverzekering.