Assurantie verzekering

Zoekt u informatie over verzekeringen? Dan komt u regelmatig het woord ‘assurantie’ tegen. Maar wat betekent ‘assurantie’ eigenlijk en waar komt dit woord vandaan?

Wat is een assurantie verzekering?

Het woord ‘assurantie’ is een ander woord voor verzekering. Eigenlijk is de term "assurantie verzekering" dus dubbelop. Een assurantie of verzekering is een overeenkomst tussen u en een verzekeringsmaatschappij. Door een verzekering af te sluiten voorkomt u onverwacht hoge kosten. Bijvoorbeeld wanneer u plotseling schade aan uw woning of uw voertuig heeft.

De term ‘assurantie’

Het woord 'assurantie' komt u daarom vaak tegen tijdens uw zoektocht naar een verzekering. Ook woorden als assurantiebelasting, assurantiekantoor en assurantiepremie. Deze woorden kunnen voor verwarring zorgen, maar betekenen hetzelfde als verzekeringsbelasting, verzekeringskantoor en verzekeringspremie.

Waar komt het woord ‘assurantie’ vandaan?

Het woord ‘assurantie’ werd jaren geleden voor het eerst gebruikt bij het schrijven van wetboeken. Mensen lijken het woord ‘verzekering’ tegenwoordig meer te gebruiken dan het woord ‘assurantie’. Toch wordt er nog steeds het meest gesproken over ‘assurantiebelasting’ en minder over ‘verzekeringsbelasting’.

Bekijk de verzekeringen van Verzekeruzelf.nl