Een woonhuis heeft veel te verduren. Storm, regen, hagel of soms zelfs brand of inbraak. Hierdoor kan er flinke schade ontstaan. Met de opstalverzekering van Verzekeruzelf.nl kunt u onbezorgd genieten van uw woning. Wij bieden een goede dekking tegen een scherpe premie. Heeft u schade aan uw woning? Dan kijken we samen met u naar een passende oplossing. Eerst vergelijken voordat u afsluit? Bekijk dan onze opstalverzekering vergelijking

Weten wat wel en niet gedekt is door onze woonhuisverzekering? Bekijk dan de overzichtelijke verzekeringskaart die het Verbond van Verzekeraars in het leven heeft geroepen. Zo wordt het voor u nog makkelijker om de juiste keuze te maken. Wilt u zich nog meer verdiepen in de verzekering voordat u hem afsluit? Lees dan de productvoorwaarden.

verzekeringskaart verzekeruzelf Woonhuisverzekering

De complete woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering is niet verplicht in Nederland. Vaak heeft u er wel een nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten. De opstalverzekering moet ingaan op de dag dat uw woning wordt opgeleverd. Vanaf dat moment is uw woonhuis standaard verzekerd voor schade door:

  • Brand en blikseminslag
  • Storm, regen, sneeuw, hagel en smeltwater
  • Diefstal, inbraak en vandalisme na inbraak

Let op! Voor de tuin gelden andere dekkingsvoorwaarden. Bekijk de verzekeringskaart voor meer informatie.

Koopt u een studio of appartement? Dan is de opstalverzekering vaak geregeld via de Vereniging van Eigenaren.

Wilt u ook de spullen in uw woning verzekeren? Kijk dan eens naar onze inboedelverzekering. Wilt u deze verzekeringen het liefst tegelijk afsluiten? Dan is ons speciaal samengestelde Verzekeruzelf Pakket misschien interessant voor u:

Wat is er verzekerd door deze opstalverzekering?

U kiest uit twee verschillende dekkingen: Uitgebreid of Compleet. Bij beide dekkingen bepaalt u zelf uw eigen risico. Met de Uitgebreid dekking is uw woonhuis verzekerd voor de meest voorkomende schades, bijvoorbeeld door inbraak, brand of storm. Kiest u voor de Compleet dekking? Dan bent u niet alleen verzekerd voor de meest voorkomende schades, maar voor alle plotselinge en onverwachte schades aan uw woning. Naast schade door inbraak, brand of storm bent u ook verzekerd wanneer er bijvoorbeeld een kroonluchter naar beneden valt en de vloer beschadigt.

Uitgebreid

check Inbraak
check Brandschade
check Waterschade
check Stormschade
check Bepaal zelf uw eigen risico
close Vallen en stoten

Compleet

check Inbraak
check Brandschade
check Waterschade
check Stormschade
check Vallen of stoten
check Bepaal zelf uw eigen risico

Aanvullende dekkingen voor de opstalverzekering

U kunt de woonhuisverzekering uitbreiden met de volgende aanvullende dekkingen:

0083_Broken_House_Glass

Glas

Met deze dekking bent u verzekerd als er een ruit van uw woonhuis breekt.

Dit zeggen Opstalverzekering klanten over ons

Ingrid
star star star star star
KiyOh
Pluspunten

Duidelijke informatie op de website, scherpe premies, adequate en snelle - maar tevens persoonlijke - beantwoording van vragen via chat: voor dit moment ben ik fan!

Verbeterpunten

Aangeven welke grotere verzekeraar achter een label zit. Nu werd ik positief verrast bij ontvangst van de polis, het had me nog eerder over de streep getrokken om de polis af te sluiten

Bert
star star star star star
KiyOh
Pluspunten

Verzekeruzelf is een goedkope en fijne verzekeringsmaatschappij die alles via internet regelen. Ik had een lekkagevlek in het plafond en via foto's en een legale schilder is mijn plafond weer stralend wit. Het werd allemaal snel geregeld en ik hoefde helemaal niet lang te wachten op mijn geld.

Verbeterpunten

Geen

Anoniem
star star star star_half star_border
Independer
Overzicht

Goede verzekeraar met een kanttekening. Bij Verzekeruzelf kies je voor een goede, duidelijke, snelle en overzichtelijke verzekeraar. Met als kanttekening dat ze niet telefonisch te bereiken zijn. In geval van schade echter wel, dan wordt het persoonlijk opgepakt

Vergelijk de opstalverzekering met andere aanbieders

Het vergelijken van verzekeringen is niet makkelijk. Daar helpen we u graag bij. Daarom hebben we de opstalverzekering van Verzekeruzelf alvast vergeleken met een aantal concurrenten.

Dagelijks opzegbaar
Advies
Telefonisch contact
Premie per maand*
Verzekeruzelf vergelijken met anderen
check
close
close
€ 10,43
Premie
SNS vergelijken met Verzekeruzelf
close
check
check
€ 11,20
Ohra vergelijken met Verzekeruzelf
close
check
check
€ 19,93
Centraal beheer Acmea vergelijken met Verzekeruzelf
close
check
check
€ 13,74

* De premies zijn berekend in de periode september 2018. Profiel: geboortedatum: 21-12-1980, gekocht huis, gezin met kinderen, netto maandinkomen: 2001-3000, aansprakelijkheidsverzekering: nee, glas meeverzekerd: ja, tussenwoning (steen en pannen), 4 slaap studeer of hobbykamers, geen extra beveiliging, 200 vierkante meter oppervlakte, bouwjaar 2013, fundering met heiwerk meeverzekeren, inhoud van de woning 445 m3, verdiepingsvloeren: beton. Aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opstalverzekering van Verzekeruzelf.nl is ondergebracht bij Nationale Nederlanden. Meer over ons en onze rol leest u hier.

Veelgestelde vragen over onze woonverzekeringen

Zelfverzekerd wonen

Bent u op zoek naar informatie over of inspiratie rond het wonen? Neem dan eens een kijkje op het blog van Verzekeruzelf.nl.

Onderverzekering: wat is het en hoe voorkom je het?
Onderverzekering: wat is het en hoe voorkom je het?
Lees meer
Koophuis verzekeren: welke verzekeringen heb je nodig?
Koophuis verzekeren: welke verzekeringen heb je nodig?
Lees meer
Haal de zon in huis: dit zijn de voordelen van zonne-energie
Haal de zon in huis: dit zijn de voordelen van zonne-energie
Lees meer