Tussenpersoon

U heeft pas een nieuw huis gekocht en bent op zoek naar een opstalverzekering en inboedelverzekering. Maar er zijn zo veel mogelijkheden, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kunt u in dat geval terecht bij een tussenpersoon. Maar wat is een tussenpersoon eigenlijk en wat doet hij precies?

Wat is een tussenpersoon?

Een tussenpersoon helpt u bij het vinden van een verzekering die bij u past. Hij beantwoordt al uw vragen over verzekeringen, geeft u advies over verschillende mogelijkheden en zorgt ervoor dat u de juiste dekking kiest. Een tussenpersoon kan dus erg handig zijn als u geen wijs kunt uit allerlei verzekeringen. Ook draagt hij zorg voor het afsluiten van de verzekering. Zo weet u zeker dat uw nieuwe verzekering op de juiste manier wordt aangevraagd. Daarbij helpt een tussenpersoon u ook als u schade heeft. Hij weet precies wat u moet doen en zorgt ervoor dat de schade goed wordt afgehandeld.

Verschillende soorten tussenpersonen

Er zijn verschillende soorten tussenpersonen: onafhankelijke tussenpersonen en gebonden tussenpersonen. Een onafhankelijke tussenpersoon werkt zelfstandig en is niet gebonden aan één verzekeraar. Hij kan u daarom laten kiezen tussen verzekeringen bij verschillende maatschappijen. Een gebonden tussenpersoon werkt voor één of meerdere verzekeraars. Als hij voor één verzekeringsmaatschappij werkt, wordt hij ook wel een verzekeringsagent genoemd. Een gebonden tussenpersoon kan u alleen verzekeringen aanbieden van verzekeraars waarmee hij afspraken heeft gemaakt. Hij heeft, ten opzichte van een onafhankelijke tussenpersoon, dus geen vrije keuze.

Kies ik voor een tussenpersoon of een verzekeringsmaatschappij?

Als u een nieuwe verzekering wilt afsluiten, kunt u altijd terecht bij een tussenpersoon. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de verzekering rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Het rechtstreeks afsluiten bij een (internet)verzekeraar kan voordeliger zijn. Bij Verzekeruzelf.nl kunt u bijvoorbeeld eenvoudig zelf uw premie berekenen en de verzekering in vier stappen afsluiten. U zit nergens aan vast, want u heeft zelf de controle over uw verzekeringen. In uw digitaal dossier kunt u op elk moment uw verzekeringen wijzigen, beëindige