Verzekeringsmakelaar

Wilt u een nieuwe verzekering afsluiten? Dan vraagt u zich misschien af welke dekking u nodig heeft en wat een verzekering kost. Om het u gemakkelijker te maken, bestaat er een verzekeringsmakelaar. Maar wat is een verzekeringsmakelaar en wat doet hij precies?

Wat is een verzekeringsmakelaar?

Een verzekeringsmakelaar wordt ook wel een onafhankelijke tussenpersoon genoemd. Hij helpt u bij het vinden van de juiste verzekering. Een verzekeringsmakelaar werkt zelfstandig en is onafhankelijk van verzekeringsmaatschappijen. Zo weet u zeker dat hij een verzekering vindt die het beste bij uw situatie past.

Wat doet een verzekeringsmakelaar?

Een verzekeringsmakelaar regelt alles voor u rondom het zoeken en afsluiten van een verzekering. Hij luistert naar uw wensen en noteert uw vragen en gegevens. Zo weet hij wat voor verzekering u nodig heeft. Hierna gaat hij voor u op zoek naar een verzekering die het beste bij u past. De verzekeringsmakelaar bekijkt bij meerdere maatschappijen de opties. Vervolgens neemt hij contact met u op en legt u de mogelijkheden voor. Hij geeft u daarbij advies. Zo sluit u de juiste verzekering af.

Wanneer kiest u voor een verzekeringsmakelaar?

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een inboedelverzekering en weet u niet welke dekking u moet kiezen? Of raakt u in de war door alle extra mogelijkheden? Dan kan een verzekeringsmakelaar u helpen door informatie en advies te geven. Hij beantwoordt al uw vragen over verzekeringen. Heeft u schade? Dan helpt hij u ook bij het indienen van schadeclaims. 

Wat is het verschil tussen een verzekeringsmakelaar en een verzekeringsagent?

Een verzekeringsmakelaar werkt zelfstandig en is onafhankelijk. Hij kijkt bij meerdere verzekeringsmaatschappijen welke verzekering het beste bij u past. Een verzekeringsagent is niet onafhankelijk. Hij werkt meestal voor één grotere verzekeringsmaatschappij. Hij biedt u dan ook alleen de verzekeringen van die maatschappij aan.